Alle diensten

Strafrecht in Bekkerzeel

Iedereen heeft recht op een eerlijk proces

Ben je het slachtoffer van een misdrijf? Of heb je zelf een crimineel feit gepleegd? In beide gevallen wil je iemand die je rechten verdedigt. Je Gaius strafrechtadvocaat kan voor jou het verschil maken.

Waarom heb je een advocaat strafrecht nodig?

Strafrecht is één van de disciplines waar je niet te vaak mee in aanraking wil komen. Als het dan toch gebeurt, ben je vertrokken voor een lange rit. Als slachtoffer is dat emotioneel zwaar, maar ook als verdachte of beklaagde leef je lang in onzekerheid. Heb je zelf een crimineel feit gepleegd, dan riskeer je bovendien zware boetes of eventueel een celstraf. Meer nog: die feiten blijven op je strafblad staan. Reden te meer om de advocaten strafrecht van Gaius in te schakelen.

Stel je burgerlijke partij tegen een beklaagde

Oplichting, fraude, stalking, slagen en verwondingen. Het is maar een korte lijst van feiten waarvoor je best een strafpleiter inschakelt. Advocatenkantoor Gaius uit Ternat helpt je om een officiële klacht neer te leggen, staat je bij tijdens een verhoor en eist de materiële en emotionele schadevergoeding waar je recht op hebt.

 En wat als iemand je beschuldigt van een crimineel feit?

Drugs, diefstal, homejacking, verkrachting. Het zijn geen propere feiten, maar zelfs dan verdienen daders een eerlijk proces. Als strafpleiters vinden we dat essentieel. Onze advocaten staan je bij tijdens verhoren, op je proces en zelfs als de zaak achter de rug is.

Wat kost een advocaat strafrecht?

Als je rechtsbijstand hebt, dan betaalt je verzekering een deel van de kosten en erelonen van de advocaat en eventuele deskundigen. Daarnaast bepaalt de complexiteit van je dossier hoeveel tijd we er als advocatenkantoor nog moeten aan besteden, Is er bijkomende onderzoek nodig? Moeten we nog nieuwe getuigen ondervragen? Willen we extra sporen laten nakijken? Wil je zeker zijn van de kosten, dan vraag je dus beter eerst een correcte inschatting.

Juridisch advies nodig bij een strafzaak in Bekkerzeel?

Contact opnemen

Onze diensten

Arbeidsrecht in Bekkerzeel

Arbeidsrecht in Bekkerzeel - Gaius Advocaten Ternat

Goed nieuws: normaal hebben de meeste mensen nooit een advocaat arbeidsrecht nodig. Meestal is alles op het werk gewoon perfect geregeld. Maar soms gaat het toch eens mis en dan is het goed dat je op dat moment het juiste juridische advies krijgt. Enkele voorbeelden:

Verder lezen

Bewindvoering in Bekkerzeel

Bewindvoering in Bekkerzeel - Gaius Advocaten Ternat

Sta je sociaal sterk, dan kan je zelf opkomen voor je rechten en laat je je niet zomaar eender wat wijsmaken. Maar er is ook een relatief grote groep mensen die sociaal veel zwakker staat. En zij laten zich soms verleiden tot ondoordachte uitgaven of onverstandige keuzes. Ook zij verdienen de nodige bescherming.

Verder lezen

Collectieve schuldenregeling in Bekkerzeel

Collectieve schuldenregeling in Bekkerzeel - Gaius Advocaten Ternat

Niemand vraagt om in de schulden te zitten, maar soms gebeurt het sneller dan je denkt. Door pech, door een scheiding of als je lang zonder job zit. Dan is het dus belangrijk om zo snel mogelijk van die schulden af te komen. Met een schuldbemiddeling of een collectieve schuldenregeling zorgt je advocaat dat je op vaste termijn een vast bedrag terugbetaalt.

Verder lezen

Contractenrecht in Bekkerzeel

Contractenrecht in Bekkerzeel - Gaius Advocaten Ternat

Belofte maakt schuld, je kent die uitdrukking wel. Maar zolang er niets op papier staat, kan je zo’n belofte nooit hard maken. Zet daarom belangrijke afspraken altijd op papier. Leen je geld? Verhuur je kantoren? Laat je je huis renoveren? Zorg dat je het zwart op wit hebt.

Verder lezen

Familiaal vermogensrecht in Bekkerzeel

Familiaal vermogensrecht in Bekkerzeel - Gaius Advocaten Ternat

Meer dan 1 op 10 gezinnen in België is vandaag een nieuw samengesteld gezin. Dat wil ook zeggen dat er meer scheidingen zijn, en dus ook meer koppels met vaak zelf al kinderen en een eigen vermogen. En dat maakt het regelen van een erfenis dan weer complex. Een boeiend vraagstuk met verschillende antwoorden.

Verder lezen

Personen- en familierecht in Bekkerzeel

Personen- en familierecht in Bekkerzeel - Gaius Advocaten Ternat

Wie betaalt de alimentatie? Hoe vermijd je vechtscheidingen? Hoe regel je adoptie? En wat met de erfenis van een verre tante? Eén adres: je advocaat familierecht. Want ook alles wat met het leven van mensen te maken heeft, verdient het juiste juridische advies.

Verder lezen

Goederenrecht in Bekkerzeel

Goederenrecht in Bekkerzeel - Gaius Advocaten Ternat

Eigendommen, vruchtgebruik, erfpacht en opstal, ze hebben allemaal één ding gemeen: je hebt iets in jouw bezit. En wat je bezit, wens je te beschermen. Een advocaat gespecialiseerd in goederenrecht (het oude zakenrecht) – ook wel eens eigendomsrecht genoemd – zorgt ervoor dat niemand zomaar misbruik kan maken van wat van u is.

Verder lezen

Incasso in Bekkerzeel

Incasso in Bekkerzeel - Gaius Advocaten Ternat

Zit je met onbetaalde facturen? En heb je al vriendelijk en minder vriendelijk gevraagd om ze te betalen? Dan is het tijd dat je de hulp inroept van een advocaat. In het beste geval volstaat een officiële brief om je centen op je rekening te krijgen. In het slechtste geval moet je naar de rechtbank.

Verder lezen

Ondernemingsrecht in Bekkerzeel

Ondernemingsrecht in Bekkerzeel - Gaius Advocaten Ternat

Omdat bedrijven geen natuurlijke personen zijn, bestaat er zoiets als ondernemers of vennootschapsrecht. Daaronder valt zowat alles dat met uw zaak te maken heeft: handelscontracten, marktpraktijken, mededingingsrecht en noem maar op. Complexe thema’s die een heldere aanpak vragen.

Verder lezen

Schadevergoeding in Bekkerzeel

Schadevergoeding in Bekkerzeel - Gaius Advocaten Ternat

Je brandverzekering, je familiale verzekering, je ongevallenverzekering. Drie verzekeringen die al heel wat schade dekken én vergoeden. Maar natuurlijk ontstaan er links en rechts wel eens discussies over wie nu precies in fout was. En dan roep je best juridisch advies in van een advocaat.

Verder lezen

Strafrecht in Bekkerzeel

Strafrecht in Bekkerzeel - Gaius Advocaten Ternat

Ben je het slachtoffer van een misdrijf? Of heb je zelf een crimineel feit gepleegd? In beide gevallen wil je iemand die je rechten verdedigt. Je Gaius strafrechtadvocaat kan voor jou het verschil maken.

Verder lezen

Vastgoedrecht in Bekkerzeel

Vastgoedrecht in Bekkerzeel - Gaius Advocaten Ternat

Verkoop en verhuur je panden? Ben je een aannemer? Of ontwikkel je bouwprojecten? Dan wil je dat alles juridisch in orde is. Het gaat tenslotte om veel geld. Klop daarom op tijd aan bij een advocaat die gespecialiseerd is in vastgoed.

Verder lezen

Verkeersrecht in Bekkerzeel

Verkeersrecht in Bekkerzeel - Gaius Advocaten Ternat

De meeste mensen die een verkeersboete krijgen, zijn er vanaf met een onmiddellijke inning. Duwde je toch iets te veel op het gaspedaal? Of veroorzaakte je een verkeersongeval? Dan verschijn je voor een politierechter. En die luistert alleen maar naar de feiten en naar verzachtende omstandigheden.

Verder lezen

Verzekeringsrecht in Bekkerzeel

Verzekeringsrecht in Bekkerzeel - Gaius Advocaten Ternat

Je kunt je vandaag tegen van alles en nog wat verzekeren. Maar soms loopt het dan toch nog eens mis: kleine lettertjes die je niet gelezen hebt, een premie die je te laat betaald hebt of een mankement dat je te laat in orde hebt gebracht. Gelukkig trekt je advocaat verzekeringsrecht alles recht wat scheef zit.

Verder lezen