Alle diensten

Ondernemingsrecht

Ook als ondernemer heb je rechten en plichten

Omdat bedrijven geen natuurlijke personen zijn, bestaat er zoiets als ondernemers of vennootschapsrecht. Daaronder valt zowat alles dat met uw zaak te maken heeft: handelscontracten, marktpraktijken, mededingingsrecht en noem maar op. Complexe thema’s die een heldere aanpak vragen.

NV, BV (voorheen BVBA), CV en Maatschap: een advocaat vennootschapsrecht is altijd handig

Er bestaan verschillende vennootschapsvormen en die hebben elk hun eigen nuances. Hoe sluit je in jouw geval contracten af die juridisch perfect in orde zijn? Wat moet je doen als je op een faillissement afstevent? Hoe pak je consumentenbescherming aan? Onze advocaten geven je proactief het juiste advies.

Wil je een eigen zaak opstarten?

Goed idee. Gaius moedigt het ondernemerschap aan. En dus zorgen onze advocaten dat al je documenten in orde zijn, en dat je algemene voorwaarden kloppen met de diensten die je aanbiedt of de producten die je verkoopt.

Heb je een advocaat nodig bij een faillissement?

Je wil graag juridisch advies als één van je klanten failliet gaat, toch? Roep dan ook op tijd hulp in als je eigen vennootschap in de problemen zit. Als je in financiële moeilijkheden zit, helpt Gaius je met gepast juridisch advies. Dat wil zeggen dat we kijken hoe we je onderneming eventueel kunnen herstructureren of financieel gezonder maken.

Wil je een bedrijf overnemen of je eigen bedrijf overlaten?

Ook dan zorgt Gaius dat je alles proper afhandelt met de tegenpartij. Onze advocaten staan je bij tijdens het onderhandelen en bij het screenen van lopende contracten, ze brengen de overdacht van aandelen in orde én ontslaan en benoemen nieuwe bestuurders tijdens de algemene vergadering.

Wat is het tarief van een advocaat ondernemingsrecht?

Natuurlijk wil je weten wat je advocaat gaat kosten. Maar in tegenstelling tot een brood heeft recht niet één vaste prijs. Alles hangt af van wat je precies nodig hebt. Als we weten hoe je vraag in elkaar zit, kunnen we je een gerichte prijs geven. De vraag stellen kost in elk geval niks.

Op zoek naar een advocaat vennootschapsrecht?

Contact opnemen

Onze diensten

Arbeidsrecht

Arbeidsrecht - Gaius Advocaten Ternat

Goed nieuws: normaal hebben de meeste mensen nooit een advocaat arbeidsrecht nodig. Meestal is alles op het werk gewoon perfect geregeld. Maar soms gaat het toch eens mis en dan is het goed dat je op dat moment het juiste juridische advies krijgt. Enkele voorbeelden:

Verder lezen

Bewindvoering

Bewindvoering - Gaius Advocaten Ternat

Sta je sociaal sterk, dan kan je zelf opkomen voor je rechten en laat je je niet zomaar eender wat wijsmaken. Maar er is ook een relatief grote groep mensen die sociaal veel zwakker staat. En zij laten zich soms verleiden tot ondoordachte uitgaven of onverstandige keuzes. Ook zij verdienen de nodige bescherming.

Verder lezen

Collectieve schuldenregeling

Collectieve schuldenregeling - Gaius Advocaten Ternat

Niemand vraagt om in de schulden te zitten, maar soms gebeurt het sneller dan je denkt. Door pech, door een scheiding of als je lang zonder job zit. Dan is het dus belangrijk om zo snel mogelijk van die schulden af te komen. Met een schuldbemiddeling of een collectieve schuldenregeling zorgt je advocaat dat je op vaste termijn een vast bedrag terugbetaalt.

Verder lezen

Contractenrecht

Contractenrecht - Gaius Advocaten Ternat

Belofte maakt schuld, je kent die uitdrukking wel. Maar zolang er niets op papier staat, kan je zo’n belofte nooit hard maken. Zet daarom belangrijke afspraken altijd op papier. Leen je geld? Verhuur je kantoren? Laat je je huis renoveren? Zorg dat je het zwart op wit hebt.

Verder lezen

Familiaal vermogensrecht

Familiaal vermogensrecht - Gaius Advocaten Ternat

Meer dan 1 op 10 gezinnen in België is vandaag een nieuw samengesteld gezin. Dat wil ook zeggen dat er meer scheidingen zijn, en dus ook meer koppels met vaak zelf al kinderen en een eigen vermogen. En dat maakt het regelen van een erfenis dan weer complex. Een boeiend vraagstuk met verschillende antwoorden.

Verder lezen

Personen- en familierecht

Personen- en familierecht - Gaius Advocaten Ternat

Wie betaalt de alimentatie? Hoe vermijd je vechtscheidingen? Hoe regel je adoptie? En wat met de erfenis van een verre tante? Eén adres: je advocaat familierecht. Want ook alles wat met het leven van mensen te maken heeft, verdient het juiste juridische advies.

Verder lezen

Goederenrecht

Goederenrecht - Gaius Advocaten Ternat

Eigendommen, vruchtgebruik, erfpacht en opstal, ze hebben allemaal één ding gemeen: je hebt iets in jouw bezit. En wat je bezit, wens je te beschermen. Een advocaat gespecialiseerd in goederenrecht (het oude zakenrecht) – ook wel eens eigendomsrecht genoemd – zorgt ervoor dat niemand zomaar misbruik kan maken van wat van u is.

Verder lezen

Incasso

Incasso - Gaius Advocaten Ternat

Zit je met onbetaalde facturen? En heb je al vriendelijk en minder vriendelijk gevraagd om ze te betalen? Dan is het tijd dat je de hulp inroept van een advocaat. In het beste geval volstaat een officiële brief om je centen op je rekening te krijgen. In het slechtste geval moet je naar de rechtbank.

Verder lezen

Ondernemingsrecht

Ondernemingsrecht - Gaius Advocaten Ternat

Omdat bedrijven geen natuurlijke personen zijn, bestaat er zoiets als ondernemers of vennootschapsrecht. Daaronder valt zowat alles dat met uw zaak te maken heeft: handelscontracten, marktpraktijken, mededingingsrecht en noem maar op. Complexe thema’s die een heldere aanpak vragen.

Verder lezen

Schadevergoeding

Schadevergoeding - Gaius Advocaten Ternat

Je brandverzekering, je familiale verzekering, je ongevallenverzekering. Drie verzekeringen die al heel wat schade dekken én vergoeden. Maar natuurlijk ontstaan er links en rechts wel eens discussies over wie nu precies in fout was. En dan roep je best juridisch advies in van een advocaat.

Verder lezen

Vastgoedrecht

Vastgoedrecht - Gaius Advocaten Ternat

Verkoop en verhuur je panden? Ben je een aannemer? Of ontwikkel je bouwprojecten? Dan wil je dat alles juridisch in orde is. Het gaat tenslotte om veel geld. Klop daarom op tijd aan bij een advocaat die gespecialiseerd is in vastgoed.

Verder lezen

Verkeersrecht

Verkeersrecht - Gaius Advocaten Ternat

De meeste mensen die een verkeersboete krijgen, zijn er vanaf met een onmiddellijke inning. Duwde je toch iets te veel op het gaspedaal? Of veroorzaakte je een verkeersongeval? Dan verschijn je voor een politierechter. En die luistert alleen maar naar de feiten en naar verzachtende omstandigheden.

Verder lezen

Verzekeringsrecht

Verzekeringsrecht - Gaius Advocaten Ternat

Je kunt je vandaag tegen van alles en nog wat verzekeren. Maar soms loopt het dan toch nog eens mis: kleine lettertjes die je niet gelezen hebt, een premie die je te laat betaald hebt of een mankement dat je te laat in orde hebt gebracht. Gelukkig trekt je advocaat verzekeringsrecht alles recht wat scheef zit.

Verder lezen