Alle diensten

Schadevergoeding in Tubeke

Als er iets gebeurt, is het goed geregeld

Je brandverzekering, je familiale verzekering, je ongevallenverzekering. Drie verzekeringen die al heel wat schade dekken én vergoeden. Maar natuurlijk ontstaan er links en rechts wel eens discussies over wie nu precies in fout was. En dan roep je best juridisch advies in van een advocaat.

Schade? Dan heb je recht op een schadevergoeding

Potje breken, potje betalen. Zo gaat het gezegde, en zo gaat het ook in het leven. Wie iets kapot maakt, moet het betalen. Of op z’n minst moet de verzekering de schade betalen. Als er iets bij jou thuis of in je bedrijf kapotgaat én je bent niet in fout, dan heb je recht op een kosteloze herstelling of schadevergoeding. De wet is daarin duidelijk, maar blijkbaar vindt niet iedereen dat altijd. De advocaten van Gaius verdedigen daarom je rechten als je schade lijdt.

Schadevergoeding eisen van een aannemer of huurder?

Problemen met het verhuren of renoveren van huizen komen vaak voor. Het zijn vaak moeilijke discussies omdat jij als eigenaar moet bewijzen dat bepaalde schade er nog niet was. Daarom zet je best alles op papier: vóór een aannemer met werken begint en vóór een huurder in je huis of appartement komt wonen. Als je wil, stelt ons advocatenkantoor voor jou de plaatsbeschrijving op. Is er achteraf dan toch miserie? Dan kan je tenminste makkelijker een schadevergoeding eisen.

Heb je zelf een ongeval veroorzaakt of een fout gemaakt?

Een ongeval op de openbare weg valt onder verkeersrecht. Maar ongevallen gebeuren niet alleen met de auto, met de fiets of te voet. Soms hebben kleine ongelukjes in een bedrijf grote gevolgen. Je kan bijvoorbeeld je koffie omstoten over dure elektronische apparaten of door een slordigheid je hele bedrijf twee dagen lam leggen. Ben jij aansprakelijk voor zo’n contractueel of buitencontractueel schadegeval, dan geeft Gaius je persoonlijk juridisch advies.

Wil je een schadevergoeding eisen in Tubeke?

Contact opnemen

Onze diensten

Arbeidsrecht in Tubeke

Arbeidsrecht in Tubeke - Gaius Advocaten Ternat

Goed nieuws: normaal hebben de meeste mensen nooit een advocaat arbeidsrecht nodig. Meestal is alles op het werk gewoon perfect geregeld. Maar soms gaat het toch eens mis en dan is het goed dat je op dat moment het juiste juridische advies krijgt. Enkele voorbeelden:

Verder lezen

Bewindvoering in Tubeke

Bewindvoering in Tubeke - Gaius Advocaten Ternat

Sta je sociaal sterk, dan kan je zelf opkomen voor je rechten en laat je je niet zomaar eender wat wijsmaken. Maar er is ook een relatief grote groep mensen die sociaal veel zwakker staat. En zij laten zich soms verleiden tot ondoordachte uitgaven of onverstandige keuzes. Ook zij verdienen de nodige bescherming.

Verder lezen

Collectieve schuldenregeling in Tubeke

Collectieve schuldenregeling in Tubeke - Gaius Advocaten Ternat

Niemand vraagt om in de schulden te zitten, maar soms gebeurt het sneller dan je denkt. Door pech, door een scheiding of als je lang zonder job zit. Dan is het dus belangrijk om zo snel mogelijk van die schulden af te komen. Met een schuldbemiddeling of een collectieve schuldenregeling zorgt je advocaat dat je op vaste termijn een vast bedrag terugbetaalt.

Verder lezen

Contractenrecht in Tubeke

Contractenrecht in Tubeke - Gaius Advocaten Ternat

Belofte maakt schuld, je kent die uitdrukking wel. Maar zolang er niets op papier staat, kan je zo’n belofte nooit hard maken. Zet daarom belangrijke afspraken altijd op papier. Leen je geld? Verhuur je kantoren? Laat je je huis renoveren? Zorg dat je het zwart op wit hebt.

Verder lezen

Familiaal vermogensrecht in Tubeke

Familiaal vermogensrecht in Tubeke - Gaius Advocaten Ternat

Meer dan 1 op 10 gezinnen in België is vandaag een nieuw samengesteld gezin. Dat wil ook zeggen dat er meer scheidingen zijn, en dus ook meer koppels met vaak zelf al kinderen en een eigen vermogen. En dat maakt het regelen van een erfenis dan weer complex. Een boeiend vraagstuk met verschillende antwoorden.

Verder lezen

Personen- en familierecht in Tubeke

Personen- en familierecht in Tubeke - Gaius Advocaten Ternat

Wie betaalt de alimentatie? Hoe vermijd je vechtscheidingen? Hoe regel je adoptie? En wat met de erfenis van een verre tante? Eén adres: je advocaat familierecht. Want ook alles wat met het leven van mensen te maken heeft, verdient het juiste juridische advies.

Verder lezen

Goederenrecht in Tubeke

Goederenrecht in Tubeke - Gaius Advocaten Ternat

Eigendommen, vruchtgebruik, erfpacht en opstal, ze hebben allemaal één ding gemeen: je hebt iets in jouw bezit. En wat je bezit, wens je te beschermen. Een advocaat gespecialiseerd in goederenrecht (het oude zakenrecht) – ook wel eens eigendomsrecht genoemd – zorgt ervoor dat niemand zomaar misbruik kan maken van wat van u is.

Verder lezen

Incasso in Tubeke

Incasso in Tubeke - Gaius Advocaten Ternat

Zit je met onbetaalde facturen? En heb je al vriendelijk en minder vriendelijk gevraagd om ze te betalen? Dan is het tijd dat je de hulp inroept van een advocaat. In het beste geval volstaat een officiële brief om je centen op je rekening te krijgen. In het slechtste geval moet je naar de rechtbank.

Verder lezen

Ondernemingsrecht in Tubeke

Ondernemingsrecht in Tubeke - Gaius Advocaten Ternat

Omdat bedrijven geen natuurlijke personen zijn, bestaat er zoiets als ondernemers of vennootschapsrecht. Daaronder valt zowat alles dat met uw zaak te maken heeft: handelscontracten, marktpraktijken, mededingingsrecht en noem maar op. Complexe thema’s die een heldere aanpak vragen.

Verder lezen

Schadevergoeding in Tubeke

Schadevergoeding in Tubeke - Gaius Advocaten Ternat

Je brandverzekering, je familiale verzekering, je ongevallenverzekering. Drie verzekeringen die al heel wat schade dekken én vergoeden. Maar natuurlijk ontstaan er links en rechts wel eens discussies over wie nu precies in fout was. En dan roep je best juridisch advies in van een advocaat.

Verder lezen

Vastgoedrecht in Tubeke

Vastgoedrecht in Tubeke - Gaius Advocaten Ternat

Verkoop en verhuur je panden? Ben je een aannemer? Of ontwikkel je bouwprojecten? Dan wil je dat alles juridisch in orde is. Het gaat tenslotte om veel geld. Klop daarom op tijd aan bij een advocaat die gespecialiseerd is in vastgoed.

Verder lezen

Verkeersrecht in Tubeke

Verkeersrecht in Tubeke - Gaius Advocaten Ternat

De meeste mensen die een verkeersboete krijgen, zijn er vanaf met een onmiddellijke inning. Duwde je toch iets te veel op het gaspedaal? Of veroorzaakte je een verkeersongeval? Dan verschijn je voor een politierechter. En die luistert alleen maar naar de feiten en naar verzachtende omstandigheden.

Verder lezen

Verzekeringsrecht in Tubeke

Verzekeringsrecht in Tubeke - Gaius Advocaten Ternat

Je kunt je vandaag tegen van alles en nog wat verzekeren. Maar soms loopt het dan toch nog eens mis: kleine lettertjes die je niet gelezen hebt, een premie die je te laat betaald hebt of een mankement dat je te laat in orde hebt gebracht. Gelukkig trekt je advocaat verzekeringsrecht alles recht wat scheef zit.

Verder lezen