Alle diensten

Arbeidsrecht in Roosdaal

Goeie afspraken maken goede vrienden

Goed nieuws: normaal hebben de meeste mensen nooit een advocaat arbeidsrecht nodig. Meestal is alles op het werk gewoon perfect geregeld. Maar soms gaat het toch eens mis en dan is het goed dat je op dat moment het juiste juridische advies krijgt. Enkele voorbeelden:

Wat doe je als je onterecht ontslagen bent?

Niemand verliest graag zijn job. Maar als je toch moet vertrekken, wil je daar wel een geldige reden voor. Vind je die reden ongegrond, dan kan je je ontslag aanvechten en een schadevergoeding eisen. Alleen: zoiets regel je niet in een-twee-drie. Je moet een stevig dossier samenstellen. Laat je daarom helpen door de specialisten arbeidsrecht van Gaius.

Hoe stel je een waterdicht arbeidscontract op?

Een arbeidscontract beschermt je als werknemer én als werkgever. Daarin staan duidelijke afspraken over rechten, plichten, verloning, opzegtermijnen, concurrentiebeding en andere zaken. Wil je dus op elk moment problemen vermijden, dan loont het de moeite om je arbeidscontract te laten opstellen door onze gespecialiseerde advocaten.

Hoe vermijd je schijnzelfstandigheid?

Toegegeven: het is comfortabel om als zelfstandige vijf dagen per week voor dezelfde klant te werken. Je hebt het voordeel van een vaste job én alle fiscale voordelen van een zelfstandige. Maar de fiscus zelf, die ziet dat niet zo graag. Laat daarom onze advocaten arbeidsrecht eerst onderzoeken wat kan.

Wat kost een advocaat arbeidsrecht precies?

Alles hangt natuurlijk af van wat je nodig hebt. Een klassiek arbeidscontract laten opstellen is iets anders dan je ontslag aanvechten of een schadevergoeding vragen. Leg ons uit welk juridisch advies je nodig hebt. Daarna krijg je een offerte op maat.

Ook juridisch advies nodig als werknemer of werkgever in Roosdaal?

Contact opnemen

Onze diensten

Arbeidsrecht in Roosdaal

Arbeidsrecht in Roosdaal - Gaius Advocaten Ternat

Goed nieuws: normaal hebben de meeste mensen nooit een advocaat arbeidsrecht nodig. Meestal is alles op het werk gewoon perfect geregeld. Maar soms gaat het toch eens mis en dan is het goed dat je op dat moment het juiste juridische advies krijgt. Enkele voorbeelden:

Verder lezen

Bewindvoering in Roosdaal

Bewindvoering in Roosdaal - Gaius Advocaten Ternat

Sta je sociaal sterk, dan kan je zelf opkomen voor je rechten en laat je je niet zomaar eender wat wijsmaken. Maar er is ook een relatief grote groep mensen die sociaal veel zwakker staat. En zij laten zich soms verleiden tot ondoordachte uitgaven of onverstandige keuzes. Ook zij verdienen de nodige bescherming.

Verder lezen

Collectieve schuldenregeling in Roosdaal

Collectieve schuldenregeling in Roosdaal - Gaius Advocaten Ternat

Niemand vraagt om in de schulden te zitten, maar soms gebeurt het sneller dan je denkt. Door pech, door een scheiding of als je lang zonder job zit. Dan is het dus belangrijk om zo snel mogelijk van die schulden af te komen. Met een schuldbemiddeling of een collectieve schuldenregeling zorgt je advocaat dat je op vaste termijn een vast bedrag terugbetaalt.

Verder lezen

Contractenrecht in Roosdaal

Contractenrecht in Roosdaal - Gaius Advocaten Ternat

Belofte maakt schuld, je kent die uitdrukking wel. Maar zolang er niets op papier staat, kan je zo’n belofte nooit hard maken. Zet daarom belangrijke afspraken altijd op papier. Leen je geld? Verhuur je kantoren? Laat je je huis renoveren? Zorg dat je het zwart op wit hebt.

Verder lezen

Familiaal vermogensrecht in Roosdaal

Familiaal vermogensrecht in Roosdaal - Gaius Advocaten Ternat

Meer dan 1 op 10 gezinnen in België is vandaag een nieuw samengesteld gezin. Dat wil ook zeggen dat er meer scheidingen zijn, en dus ook meer koppels met vaak zelf al kinderen en een eigen vermogen. En dat maakt het regelen van een erfenis dan weer complex. Een boeiend vraagstuk met verschillende antwoorden.

Verder lezen

Personen- en familierecht in Roosdaal

Personen- en familierecht in Roosdaal - Gaius Advocaten Ternat

Wie betaalt de alimentatie? Hoe vermijd je vechtscheidingen? Hoe regel je adoptie? En wat met de erfenis van een verre tante? Eén adres: je advocaat familierecht. Want ook alles wat met het leven van mensen te maken heeft, verdient het juiste juridische advies.

Verder lezen

Goederenrecht in Roosdaal

Goederenrecht in Roosdaal - Gaius Advocaten Ternat

Eigendommen, vruchtgebruik, erfpacht en opstal, ze hebben allemaal één ding gemeen: je hebt iets in uw bezit. En wat je bezit, wens je te beschermen. Een advocaat gespecialiseerd in goederenrecht (het oude zakenrecht) – ook wel eens eigendomsrecht genoemd – zorgt ervoor dat niemand zomaar misbruik kan maken van wat van u is.

Verder lezen

Incasso in Roosdaal

Incasso in Roosdaal - Gaius Advocaten Ternat

Zit je met onbetaalde facturen? En heb je al vriendelijk en minder vriendelijk gevraagd om ze te betalen? Dan is het tijd dat je de hulp inroept van een advocaat. In het beste geval volstaat een officiële brief om je centen op je rekening te krijgen. In het slechtste geval moet je naar de rechtbank.

Verder lezen

Ondernemingsrecht in Roosdaal

Ondernemingsrecht in Roosdaal - Gaius Advocaten Ternat

Omdat bedrijven geen natuurlijke personen zijn, bestaat er zoiets als ondernemers of vennootschapsrecht. Daaronder valt zowat alles dat met uw zaak te maken heeft: handelscontracten, marktpraktijken, mededingingsrecht en noem maar op. Complexe thema’s die een heldere aanpak vragen.

Verder lezen

Schadevergoeding in Roosdaal

Schadevergoeding in Roosdaal - Gaius Advocaten Ternat

Je brandverzekering, je familiale verzekering, je ongevallenverzekering. Drie verzekeringen die al heel wat schade dekken én vergoeden. Maar natuurlijk ontstaan er links en rechts wel eens discussies over wie nu precies in fout was. En dan roep je best juridisch advies in van een advocaat.

Verder lezen

Strafrecht in Roosdaal

Strafrecht in Roosdaal - Gaius Advocaten Ternat

Ben je het slachtoffer van een misdrijf? Of heb je zelf een crimineel feit gepleegd? In beide gevallen wil je iemand die je rechten verdedigt. Je Gaius strafrechtadvocaat kan voor jou het verschil maken.

Verder lezen

Vastgoedrecht in Roosdaal

Vastgoedrecht in Roosdaal - Gaius Advocaten Ternat

Verkoop en verhuur je panden? Ben je een aannemer? Of ontwikkel je bouwprojecten? Dan wil je dat alles juridisch in orde is. Het gaat tenslotte om veel geld. Klop daarom op tijd aan bij een advocaat die gespecialiseerd is in vastgoed.

Verder lezen

Verkeersrecht in Roosdaal

Verkeersrecht in Roosdaal - Gaius Advocaten Ternat

De meeste mensen die een verkeersboete krijgen, zijn er vanaf met een onmiddellijke inning. Duwde je toch iets te veel op het gaspedaal? Of veroorzaakte je een verkeersongeval? Dan verschijn je voor een politierechter. En die luistert alleen maar naar de feiten en naar verzachtende omstandigheden.

Verder lezen

Verzekeringsrecht in Roosdaal

Verzekeringsrecht in Roosdaal - Gaius Advocaten Ternat

Je kunt je vandaag tegen van alles en nog wat verzekeren. Maar soms loopt het dan toch nog eens mis: kleine lettertjes die je niet gelezen hebt, een premie die je te laat betaald hebt of een mankement dat je te laat in orde hebt gebracht. Gelukkig trekt je advocaat verzekeringsrecht alles recht wat scheef zit.

Verder lezen