Alle diensten

Contractenrecht in Pamel

Wat geschreven staat, liegt niet

Belofte maakt schuld, je kent die uitdrukking wel. Maar zolang er niets op papier staat, kan je zo’n belofte nooit hard maken. Zet daarom belangrijke afspraken altijd op papier. Leen je geld? Verhuur je kantoren? Laat je je huis renoveren? Zorg dat je het zwart op wit hebt.

Laat vóór je tekent je contract nakijken door een advocaat

Het is waar: een contract is saai om te lezen. Vol lange zinnen en kleine lettertjes. En als je iets niet graag leest, dan lees je het niet aandachtig. Dat is menselijk. Laat daarom de advocaten van Gaius je contracten nakijken. Zij zijn gespecialiseerd in contractenrecht, vinden voor u de adders onder het gras en zorgen dat u volledig ingedekt bent.

Of laat je contract direct professioneel opstellen

Een arbeidscontract is meestal al opgesteld door een advocaat. En ook kredietovereenkomsten zijn gecheckt en gedubbelcheckt door de juristen van de bank. Maar verhuur je bijvoorbeeld een pand of laat je werken uitvoeren? Vermijd dan “ja, maar men heeft mij gezegd…” achteraf. Zorg dat alles van in het begin goed op papier staat: de specialisten van Gaius maken je contracten waterdicht.

Wat doe je als je een contract wil laten ontbinden?

Toen je dat contract tekende, vond je het een goed idee. Maar nu wil je van die overeenkomst af. Dat kan: onze advocaten geven je juridisch advies en leggen je uit hoe je je contract stopzet en wat de voorwaarden zijn.

En hoe ga je om met contractbreuk?

Je hebt een afspraak op papier staan, maar de tegenpartij leeft het contract niet na. Of erger: de tegenpartij beschuldigt jou van contractbreuk. Dan schakel je best direct een advocaat in, vóór je vervalt in vervelende conflicten met overdreven schadeclaims.

Wil je een contract laten nalezen, opstellen of ontbinden in Pamel?

Contact opnemen

Onze diensten

Arbeidsrecht in Pamel

Arbeidsrecht in Pamel - Gaius Advocaten Ternat

Goed nieuws: normaal hebben de meeste mensen nooit een advocaat arbeidsrecht nodig. Meestal is alles op het werk gewoon perfect geregeld. Maar soms gaat het toch eens mis en dan is het goed dat je op dat moment het juiste juridische advies krijgt. Enkele voorbeelden:

Verder lezen

Bewindvoering in Pamel

Bewindvoering in Pamel - Gaius Advocaten Ternat

Sta je sociaal sterk, dan kan je zelf opkomen voor je rechten en laat je je niet zomaar eender wat wijsmaken. Maar er is ook een relatief grote groep mensen die sociaal veel zwakker staat. En zij laten zich soms verleiden tot ondoordachte uitgaven of onverstandige keuzes. Ook zij verdienen de nodige bescherming.

Verder lezen

Collectieve schuldenregeling in Pamel

Collectieve schuldenregeling in Pamel - Gaius Advocaten Ternat

Niemand vraagt om in de schulden te zitten, maar soms gebeurt het sneller dan je denkt. Door pech, door een scheiding of als je lang zonder job zit. Dan is het dus belangrijk om zo snel mogelijk van die schulden af te komen. Met een schuldbemiddeling of een collectieve schuldenregeling zorgt je advocaat dat je op vaste termijn een vast bedrag terugbetaalt.

Verder lezen

Contractenrecht in Pamel

Contractenrecht in Pamel - Gaius Advocaten Ternat

Belofte maakt schuld, je kent die uitdrukking wel. Maar zolang er niets op papier staat, kan je zo’n belofte nooit hard maken. Zet daarom belangrijke afspraken altijd op papier. Leen je geld? Verhuur je kantoren? Laat je je huis renoveren? Zorg dat je het zwart op wit hebt.

Verder lezen

Familiaal vermogensrecht in Pamel

Familiaal vermogensrecht in Pamel - Gaius Advocaten Ternat

Meer dan 1 op 10 gezinnen in België is vandaag een nieuw samengesteld gezin. Dat wil ook zeggen dat er meer scheidingen zijn, en dus ook meer koppels met vaak zelf al kinderen en een eigen vermogen. En dat maakt het regelen van een erfenis dan weer complex. Een boeiend vraagstuk met verschillende antwoorden.

Verder lezen

Personen- en familierecht in Pamel

Personen- en familierecht in Pamel - Gaius Advocaten Ternat

Wie betaalt de alimentatie? Hoe vermijd je vechtscheidingen? Hoe regel je adoptie? En wat met de erfenis van een verre tante? Eén adres: je advocaat familierecht. Want ook alles wat met het leven van mensen te maken heeft, verdient het juiste juridische advies.

Verder lezen

Goederenrecht in Pamel

Goederenrecht in Pamel - Gaius Advocaten Ternat

Eigendommen, vruchtgebruik, erfpacht en opstal, ze hebben allemaal één ding gemeen: je hebt iets in uw bezit. En wat je bezit, wens je te beschermen. Een advocaat gespecialiseerd in goederenrecht (het oude zakenrecht) – ook wel eens eigendomsrecht genoemd – zorgt ervoor dat niemand zomaar misbruik kan maken van wat van u is.

Verder lezen

Incasso in Pamel

Incasso in Pamel - Gaius Advocaten Ternat

Zit je met onbetaalde facturen? En heb je al vriendelijk en minder vriendelijk gevraagd om ze te betalen? Dan is het tijd dat je de hulp inroept van een advocaat. In het beste geval volstaat een officiële brief om je centen op je rekening te krijgen. In het slechtste geval moet je naar de rechtbank.

Verder lezen

Ondernemingsrecht in Pamel

Ondernemingsrecht in Pamel - Gaius Advocaten Ternat

Omdat bedrijven geen natuurlijke personen zijn, bestaat er zoiets als ondernemers of vennootschapsrecht. Daaronder valt zowat alles dat met uw zaak te maken heeft: handelscontracten, marktpraktijken, mededingingsrecht en noem maar op. Complexe thema’s die een heldere aanpak vragen.

Verder lezen

Schadevergoeding in Pamel

Schadevergoeding in Pamel - Gaius Advocaten Ternat

Je brandverzekering, je familiale verzekering, je ongevallenverzekering. Drie verzekeringen die al heel wat schade dekken én vergoeden. Maar natuurlijk ontstaan er links en rechts wel eens discussies over wie nu precies in fout was. En dan roep je best juridisch advies in van een advocaat.

Verder lezen

Strafrecht in Pamel

Strafrecht in Pamel - Gaius Advocaten Ternat

Ben je het slachtoffer van een misdrijf? Of heb je zelf een crimineel feit gepleegd? In beide gevallen wil je iemand die je rechten verdedigt. Je Gaius strafrechtadvocaat kan voor jou het verschil maken.

Verder lezen

Vastgoedrecht in Pamel

Vastgoedrecht in Pamel - Gaius Advocaten Ternat

Verkoop en verhuur je panden? Ben je een aannemer? Of ontwikkel je bouwprojecten? Dan wil je dat alles juridisch in orde is. Het gaat tenslotte om veel geld. Klop daarom op tijd aan bij een advocaat die gespecialiseerd is in vastgoed.

Verder lezen

Verkeersrecht in Pamel

Verkeersrecht in Pamel - Gaius Advocaten Ternat

De meeste mensen die een verkeersboete krijgen, zijn er vanaf met een onmiddellijke inning. Duwde je toch iets te veel op het gaspedaal? Of veroorzaakte je een verkeersongeval? Dan verschijn je voor een politierechter. En die luistert alleen maar naar de feiten en naar verzachtende omstandigheden.

Verder lezen

Verzekeringsrecht in Pamel

Verzekeringsrecht in Pamel - Gaius Advocaten Ternat

Je kunt je vandaag tegen van alles en nog wat verzekeren. Maar soms loopt het dan toch nog eens mis: kleine lettertjes die je niet gelezen hebt, een premie die je te laat betaald hebt of een mankement dat je te laat in orde hebt gebracht. Gelukkig trekt je advocaat verzekeringsrecht alles recht wat scheef zit.

Verder lezen