Alle diensten

Personen- en familierecht in Sint-Renelde

Het gebeurt in de beste families

Wie betaalt de alimentatie? Hoe vermijd je vechtscheidingen? Hoe regel je adoptie? En wat met de erfenis van een verre tante? Eén adres: je advocaat familierecht. Want ook alles wat met het leven van mensen te maken heeft, verdient het juiste juridische advies.

Zoek je een advocaat die je begeleidt bij je echtscheiding?

Of je nu als vrienden uit elkaar gaat of niet, een scheiding is een emotionele rollercoaster. En dan is het goed dat je iemand hebt die makkelijker afstand van de dingen kan nemen. Onze advocaten familierecht zorgen dat je krijgt waar je recht op hebt, maar ook dat de plichten van beide ex-partners duidelijk op papier staan.

Wil je juridisch advies bij een adoptie?

Bij een adoptie komt wel wat kijken. En daarom is alles wat te maken heeft met adoptie juridisch zo goed beschermd. Een volle adoptie is namelijk niet hetzelfde als bijvoorbeeld een gewone adoptie of als voogdijschap. Daarom vraag je best op tijd juridisch advies aan de advocaten van Gaius. Zij begeleiden je vanaf de eerste stap en zorgen dat alles wettelijk geregeld is met de biologische ouders. Maar ook hoe het straks zit met erfenissen, schenkingen en testamenten laat je maar beter bekijken door je advocaat.

Wat doe je bij ruzie na een erfenis?

De meeste erfenissen handelen we gelukkig proper af. Zoals het wettelijk bepaald is, of zoals het in het testament staat. Maar niet elke familie komt goed overeen en dus willen er wel eens discussies ontstaan. Met de hulp van onze advocaten erfrecht zorgen we dat er – althans wettelijk – geen reden is om ruzie te maken.

Heb je al een testament laten opmaken?

Een testament. Zeker jonge mensen staan er niet lang bij stil. Maar als je dood bent, is het te laat natuurlijk. Daarom: een gentle reminder. Als je met niemand ruzie hebt, en je geld en vastgoed mogen gewoon naar je wettelijke erfgenamen gaan, dan moet je je geen zorgen maken. Maar heb je bijvoorbeeld een nieuw samengesteld gezin en wil je ook je pluskinderen iets schenken later? Dan laat je Gaius best een paar zaken op papier zetten. En ook omgekeerd helpen we je: als je wil dat een familielid zó weinig mogelijk erft.

Echtscheiding, adoptie of testament regelen in Sint-Renelde?

Contact opnemen

Onze diensten

Arbeidsrecht in Sint-Renelde

Arbeidsrecht in Sint-Renelde - Gaius Advocaten Ternat

Goed nieuws: normaal hebben de meeste mensen nooit een advocaat arbeidsrecht nodig. Meestal is alles op het werk gewoon perfect geregeld. Maar soms gaat het toch eens mis en dan is het goed dat je op dat moment het juiste juridische advies krijgt. Enkele voorbeelden:

Verder lezen

Bewindvoering in Sint-Renelde

Bewindvoering in Sint-Renelde - Gaius Advocaten Ternat

Sta je sociaal sterk, dan kan je zelf opkomen voor je rechten en laat je je niet zomaar eender wat wijsmaken. Maar er is ook een relatief grote groep mensen die sociaal veel zwakker staat. En zij laten zich soms verleiden tot ondoordachte uitgaven of onverstandige keuzes. Ook zij verdienen de nodige bescherming.

Verder lezen

Collectieve schuldenregeling in Sint-Renelde

Collectieve schuldenregeling in Sint-Renelde - Gaius Advocaten Ternat

Niemand vraagt om in de schulden te zitten, maar soms gebeurt het sneller dan je denkt. Door pech, door een scheiding of als je lang zonder job zit. Dan is het dus belangrijk om zo snel mogelijk van die schulden af te komen. Met een schuldbemiddeling of een collectieve schuldenregeling zorgt je advocaat dat je op vaste termijn een vast bedrag terugbetaalt.

Verder lezen

Contractenrecht in Sint-Renelde

Contractenrecht in Sint-Renelde - Gaius Advocaten Ternat

Belofte maakt schuld, je kent die uitdrukking wel. Maar zolang er niets op papier staat, kan je zo’n belofte nooit hard maken. Zet daarom belangrijke afspraken altijd op papier. Leen je geld? Verhuur je kantoren? Laat je je huis renoveren? Zorg dat je het zwart op wit hebt.

Verder lezen

Familiaal vermogensrecht in Sint-Renelde

Familiaal vermogensrecht in Sint-Renelde - Gaius Advocaten Ternat

Meer dan 1 op 10 gezinnen in België is vandaag een nieuw samengesteld gezin. Dat wil ook zeggen dat er meer scheidingen zijn, en dus ook meer koppels met vaak zelf al kinderen en een eigen vermogen. En dat maakt het regelen van een erfenis dan weer complex. Een boeiend vraagstuk met verschillende antwoorden.

Verder lezen

Personen- en familierecht in Sint-Renelde

Personen- en familierecht in Sint-Renelde - Gaius Advocaten Ternat

Wie betaalt de alimentatie? Hoe vermijd je vechtscheidingen? Hoe regel je adoptie? En wat met de erfenis van een verre tante? Eén adres: je advocaat familierecht. Want ook alles wat met het leven van mensen te maken heeft, verdient het juiste juridische advies.

Verder lezen

Goederenrecht in Sint-Renelde

Goederenrecht in Sint-Renelde - Gaius Advocaten Ternat

Eigendommen, vruchtgebruik, erfpacht en opstal, ze hebben allemaal één ding gemeen: je hebt iets in jouw bezit. En wat je bezit, wens je te beschermen. Een advocaat gespecialiseerd in goederenrecht (het oude zakenrecht) – ook wel eens eigendomsrecht genoemd – zorgt ervoor dat niemand zomaar misbruik kan maken van wat van u is.

Verder lezen

Incasso in Sint-Renelde

Incasso in Sint-Renelde - Gaius Advocaten Ternat

Zit je met onbetaalde facturen? En heb je al vriendelijk en minder vriendelijk gevraagd om ze te betalen? Dan is het tijd dat je de hulp inroept van een advocaat. In het beste geval volstaat een officiële brief om je centen op je rekening te krijgen. In het slechtste geval moet je naar de rechtbank.

Verder lezen

Ondernemingsrecht in Sint-Renelde

Ondernemingsrecht in Sint-Renelde - Gaius Advocaten Ternat

Omdat bedrijven geen natuurlijke personen zijn, bestaat er zoiets als ondernemers of vennootschapsrecht. Daaronder valt zowat alles dat met uw zaak te maken heeft: handelscontracten, marktpraktijken, mededingingsrecht en noem maar op. Complexe thema’s die een heldere aanpak vragen.

Verder lezen

Schadevergoeding in Sint-Renelde

Schadevergoeding in Sint-Renelde - Gaius Advocaten Ternat

Je brandverzekering, je familiale verzekering, je ongevallenverzekering. Drie verzekeringen die al heel wat schade dekken én vergoeden. Maar natuurlijk ontstaan er links en rechts wel eens discussies over wie nu precies in fout was. En dan roep je best juridisch advies in van een advocaat.

Verder lezen

Vastgoedrecht in Sint-Renelde

Vastgoedrecht in Sint-Renelde - Gaius Advocaten Ternat

Verkoop en verhuur je panden? Ben je een aannemer? Of ontwikkel je bouwprojecten? Dan wil je dat alles juridisch in orde is. Het gaat tenslotte om veel geld. Klop daarom op tijd aan bij een advocaat die gespecialiseerd is in vastgoed.

Verder lezen

Verkeersrecht in Sint-Renelde

Verkeersrecht in Sint-Renelde - Gaius Advocaten Ternat

De meeste mensen die een verkeersboete krijgen, zijn er vanaf met een onmiddellijke inning. Duwde je toch iets te veel op het gaspedaal? Of veroorzaakte je een verkeersongeval? Dan verschijn je voor een politierechter. En die luistert alleen maar naar de feiten en naar verzachtende omstandigheden.

Verder lezen

Verzekeringsrecht in Sint-Renelde

Verzekeringsrecht in Sint-Renelde - Gaius Advocaten Ternat

Je kunt je vandaag tegen van alles en nog wat verzekeren. Maar soms loopt het dan toch nog eens mis: kleine lettertjes die je niet gelezen hebt, een premie die je te laat betaald hebt of een mankement dat je te laat in orde hebt gebracht. Gelukkig trekt je advocaat verzekeringsrecht alles recht wat scheef zit.

Verder lezen