Alle diensten

Incasso in Sint-Renelde

Zacht als het kan, hard als het moet

Zit je met onbetaalde facturen? En heb je al vriendelijk en minder vriendelijk gevraagd om ze te betalen? Dan is het tijd dat je de hulp inroept van een advocaat. In het beste geval volstaat een officiële brief om je centen op je rekening te krijgen. In het slechtste geval moet je naar de rechtbank.

Zo pak je onbetaalde facturen aan

Niets zo vervelend als klanten die niet betalen. Zeker als ze dat nog altijd niet doen nadat je al verschillende keren gebeld, gemaild en geschreven hebt. Wacht daarom niet te lang om Gaius in te schakelen om je onbetaalde facturen te innen. Het is nog altijd de snelste en meest efficiënte manier: als mensen het woordje advocaat lezen, durven ze al eens sneller te betalen.

Zo vermijd je dat klanten niet betalen

Voorkomen is beter dan genezen. Oók bij invorderingen. Er zijn dus wel een paar trucjes om onbetaalde facturen te vermijden:

  • Vraag een voorschot vóór je ergens aan begint. Het eindbedrag voor je klant is dan kleiner.
  • Spreek af om in schijven te betalen: bijvoorbeeld elke maand hetzelfde bedrag, gedurende zes maanden
  • Zet waterdichte algemene voorwaarden in je contracten

Heb je een onbetaalde factuur van een klant in het buitenland?

Het is niet omdat je wanbetaler in het buitenland woont, dat de betaling vervalt. Daarom zijn onze advocaten ook gespecialiseerd in internationale invorderingen. Zowel in België als in Europa kiezen we eerst voor de zachte weg. Als dat niet lukt, volgen we de officiële Europese betalingsbevelprocedure.

En wat als je klant een factuur betwist?

Iedereen mag elke factuur betwisten, natuurlijk. Maar dan moet je wel een gegronde reden geven, binnen de afgesproken termijn die op je factuur staat. Daarom is het belangrijk dat alles duidelijk in je algemene voorwaarden staat. Wil je zélf een factuur betwisten? Dan krijg je juridisch advies van onze advocaten.

Problemen met onbetaalde facturen in Sint-Renelde?

Contact opnemen

Onze diensten

Arbeidsrecht in Sint-Renelde

Arbeidsrecht in Sint-Renelde - Gaius Advocaten Ternat

Goed nieuws: normaal hebben de meeste mensen nooit een advocaat arbeidsrecht nodig. Meestal is alles op het werk gewoon perfect geregeld. Maar soms gaat het toch eens mis en dan is het goed dat je op dat moment het juiste juridische advies krijgt. Enkele voorbeelden:

Verder lezen

Bewindvoering in Sint-Renelde

Bewindvoering in Sint-Renelde - Gaius Advocaten Ternat

Sta je sociaal sterk, dan kan je zelf opkomen voor je rechten en laat je je niet zomaar eender wat wijsmaken. Maar er is ook een relatief grote groep mensen die sociaal veel zwakker staat. En zij laten zich soms verleiden tot ondoordachte uitgaven of onverstandige keuzes. Ook zij verdienen de nodige bescherming.

Verder lezen

Collectieve schuldenregeling in Sint-Renelde

Collectieve schuldenregeling in Sint-Renelde - Gaius Advocaten Ternat

Niemand vraagt om in de schulden te zitten, maar soms gebeurt het sneller dan je denkt. Door pech, door een scheiding of als je lang zonder job zit. Dan is het dus belangrijk om zo snel mogelijk van die schulden af te komen. Met een schuldbemiddeling of een collectieve schuldenregeling zorgt je advocaat dat je op vaste termijn een vast bedrag terugbetaalt.

Verder lezen

Contractenrecht in Sint-Renelde

Contractenrecht in Sint-Renelde - Gaius Advocaten Ternat

Belofte maakt schuld, je kent die uitdrukking wel. Maar zolang er niets op papier staat, kan je zo’n belofte nooit hard maken. Zet daarom belangrijke afspraken altijd op papier. Leen je geld? Verhuur je kantoren? Laat je je huis renoveren? Zorg dat je het zwart op wit hebt.

Verder lezen

Familiaal vermogensrecht in Sint-Renelde

Familiaal vermogensrecht in Sint-Renelde - Gaius Advocaten Ternat

Meer dan 1 op 10 gezinnen in België is vandaag een nieuw samengesteld gezin. Dat wil ook zeggen dat er meer scheidingen zijn, en dus ook meer koppels met vaak zelf al kinderen en een eigen vermogen. En dat maakt het regelen van een erfenis dan weer complex. Een boeiend vraagstuk met verschillende antwoorden.

Verder lezen

Personen- en familierecht in Sint-Renelde

Personen- en familierecht in Sint-Renelde - Gaius Advocaten Ternat

Wie betaalt de alimentatie? Hoe vermijd je vechtscheidingen? Hoe regel je adoptie? En wat met de erfenis van een verre tante? Eén adres: je advocaat familierecht. Want ook alles wat met het leven van mensen te maken heeft, verdient het juiste juridische advies.

Verder lezen

Goederenrecht in Sint-Renelde

Goederenrecht in Sint-Renelde - Gaius Advocaten Ternat

Eigendommen, vruchtgebruik, erfpacht en opstal, ze hebben allemaal één ding gemeen: je hebt iets in jouw bezit. En wat je bezit, wens je te beschermen. Een advocaat gespecialiseerd in goederenrecht (het oude zakenrecht) – ook wel eens eigendomsrecht genoemd – zorgt ervoor dat niemand zomaar misbruik kan maken van wat van u is.

Verder lezen

Incasso in Sint-Renelde

Incasso in Sint-Renelde - Gaius Advocaten Ternat

Zit je met onbetaalde facturen? En heb je al vriendelijk en minder vriendelijk gevraagd om ze te betalen? Dan is het tijd dat je de hulp inroept van een advocaat. In het beste geval volstaat een officiële brief om je centen op je rekening te krijgen. In het slechtste geval moet je naar de rechtbank.

Verder lezen

Ondernemingsrecht in Sint-Renelde

Ondernemingsrecht in Sint-Renelde - Gaius Advocaten Ternat

Omdat bedrijven geen natuurlijke personen zijn, bestaat er zoiets als ondernemers of vennootschapsrecht. Daaronder valt zowat alles dat met uw zaak te maken heeft: handelscontracten, marktpraktijken, mededingingsrecht en noem maar op. Complexe thema’s die een heldere aanpak vragen.

Verder lezen

Schadevergoeding in Sint-Renelde

Schadevergoeding in Sint-Renelde - Gaius Advocaten Ternat

Je brandverzekering, je familiale verzekering, je ongevallenverzekering. Drie verzekeringen die al heel wat schade dekken én vergoeden. Maar natuurlijk ontstaan er links en rechts wel eens discussies over wie nu precies in fout was. En dan roep je best juridisch advies in van een advocaat.

Verder lezen

Vastgoedrecht in Sint-Renelde

Vastgoedrecht in Sint-Renelde - Gaius Advocaten Ternat

Verkoop en verhuur je panden? Ben je een aannemer? Of ontwikkel je bouwprojecten? Dan wil je dat alles juridisch in orde is. Het gaat tenslotte om veel geld. Klop daarom op tijd aan bij een advocaat die gespecialiseerd is in vastgoed.

Verder lezen

Verkeersrecht in Sint-Renelde

Verkeersrecht in Sint-Renelde - Gaius Advocaten Ternat

De meeste mensen die een verkeersboete krijgen, zijn er vanaf met een onmiddellijke inning. Duwde je toch iets te veel op het gaspedaal? Of veroorzaakte je een verkeersongeval? Dan verschijn je voor een politierechter. En die luistert alleen maar naar de feiten en naar verzachtende omstandigheden.

Verder lezen

Verzekeringsrecht in Sint-Renelde

Verzekeringsrecht in Sint-Renelde - Gaius Advocaten Ternat

Je kunt je vandaag tegen van alles en nog wat verzekeren. Maar soms loopt het dan toch nog eens mis: kleine lettertjes die je niet gelezen hebt, een premie die je te laat betaald hebt of een mankement dat je te laat in orde hebt gebracht. Gelukkig trekt je advocaat verzekeringsrecht alles recht wat scheef zit.

Verder lezen