Alle diensten

Verzekeringsrecht in Klabbeek

Zo maak je het verschil bij een geschil

Je kunt je vandaag tegen van alles en nog wat verzekeren. Maar soms loopt het dan toch nog eens mis: kleine lettertjes die je niet gelezen hebt, een premie die je te laat betaald hebt of een mankement dat je te laat in orde hebt gebracht. Gelukkig trekt je advocaat verzekeringsrecht alles recht wat scheef zit.

Wil je een schadeclaim aanvechten?

Begin er maar eens aan: je krijgt een schadeclaim van de verzekering in de bus, maar je begrijpt er niet veel van en bovendien weet je niet eens of die claim wel klopt. De advocaten verzekeringsrecht van Gaius geven je juridisch advies als je een discussie hebt met je verzekeraar. We onderzoeken aansprakelijkheid, controleren materiële en lichamelijke schade en handelen alles proper af.

 Moet je een schadevergoeding terugbetalen?

In sommige gevallen mag een verzekeraar een schadevergoeding terugvorderen. Dat is allemaal wettelijk bepaald, dus vraag zeker aan je advocaat om te checken of alles volgens de regels verloopt. Vooral als het over grote bedragen gaat zoals bij een auto-ongeval, wil de verzekering nogal eens dieper graven. Dronken rijden en rijden zonder rijbewijs zijn zowat de gekendste uitsluitingsgronden. Maar ook als je wagen niet gekeurd is, komt de verzekering bij jou aankloppen. Tip: laat je in dat geval bijstaan door de advocaten van Gaius in Ternat.

 Wat doe je als je verzekeraar een dekking weigert?

Het gebeurt vaker dan je denkt. Verzekeraars die weigeren om een persoon of bedrijf te dekken. Vaak krijg je dan een lijvig dossier binnen in een taal die quasi niemand begrijpt. Daarom krijg je van Gaius helder juridisch advies over onder andere je auto-, brand- en arbeidsongevallenverzekering.

 Ook juridisch advies voor verzekeraars

Als verzekerde heb je rechten, maar ook als verzekeraar. Heb je een slachtoffer uitbetaald, maar lukt het niet om het bedrag te recupereren bij de verzekering van de tegenpartij? Dan zitten onze advocaten verkeersrecht met iedereen rond de tafel. Elke onenigheid proberen we dan direct weg te werken.

Geschil met een verzekeraar of een verzekerde in Klabbeek?

Contact opnemen

Onze diensten

Arbeidsrecht in Klabbeek

Arbeidsrecht in Klabbeek - Gaius Advocaten Ternat

Goed nieuws: normaal hebben de meeste mensen nooit een advocaat arbeidsrecht nodig. Meestal is alles op het werk gewoon perfect geregeld. Maar soms gaat het toch eens mis en dan is het goed dat je op dat moment het juiste juridische advies krijgt. Enkele voorbeelden:

Verder lezen

Bewindvoering in Klabbeek

Bewindvoering in Klabbeek - Gaius Advocaten Ternat

Sta je sociaal sterk, dan kan je zelf opkomen voor je rechten en laat je je niet zomaar eender wat wijsmaken. Maar er is ook een relatief grote groep mensen die sociaal veel zwakker staat. En zij laten zich soms verleiden tot ondoordachte uitgaven of onverstandige keuzes. Ook zij verdienen de nodige bescherming.

Verder lezen

Collectieve schuldenregeling in Klabbeek

Collectieve schuldenregeling in Klabbeek - Gaius Advocaten Ternat

Niemand vraagt om in de schulden te zitten, maar soms gebeurt het sneller dan je denkt. Door pech, door een scheiding of als je lang zonder job zit. Dan is het dus belangrijk om zo snel mogelijk van die schulden af te komen. Met een schuldbemiddeling of een collectieve schuldenregeling zorgt je advocaat dat je op vaste termijn een vast bedrag terugbetaalt.

Verder lezen

Contractenrecht in Klabbeek

Contractenrecht in Klabbeek - Gaius Advocaten Ternat

Belofte maakt schuld, je kent die uitdrukking wel. Maar zolang er niets op papier staat, kan je zo’n belofte nooit hard maken. Zet daarom belangrijke afspraken altijd op papier. Leen je geld? Verhuur je kantoren? Laat je je huis renoveren? Zorg dat je het zwart op wit hebt.

Verder lezen

Familiaal vermogensrecht in Klabbeek

Familiaal vermogensrecht in Klabbeek - Gaius Advocaten Ternat

Meer dan 1 op 10 gezinnen in België is vandaag een nieuw samengesteld gezin. Dat wil ook zeggen dat er meer scheidingen zijn, en dus ook meer koppels met vaak zelf al kinderen en een eigen vermogen. En dat maakt het regelen van een erfenis dan weer complex. Een boeiend vraagstuk met verschillende antwoorden.

Verder lezen

Personen- en familierecht in Klabbeek

Personen- en familierecht in Klabbeek - Gaius Advocaten Ternat

Wie betaalt de alimentatie? Hoe vermijd je vechtscheidingen? Hoe regel je adoptie? En wat met de erfenis van een verre tante? Eén adres: je advocaat familierecht. Want ook alles wat met het leven van mensen te maken heeft, verdient het juiste juridische advies.

Verder lezen

Goederenrecht in Klabbeek

Goederenrecht in Klabbeek - Gaius Advocaten Ternat

Eigendommen, vruchtgebruik, erfpacht en opstal, ze hebben allemaal één ding gemeen: je hebt iets in uw bezit. En wat je bezit, wens je te beschermen. Een advocaat gespecialiseerd in goederenrecht (het oude zakenrecht) – ook wel eens eigendomsrecht genoemd – zorgt ervoor dat niemand zomaar misbruik kan maken van wat van u is.

Verder lezen

Incasso in Klabbeek

Incasso in Klabbeek - Gaius Advocaten Ternat

Zit je met onbetaalde facturen? En heb je al vriendelijk en minder vriendelijk gevraagd om ze te betalen? Dan is het tijd dat je de hulp inroept van een advocaat. In het beste geval volstaat een officiële brief om je centen op je rekening te krijgen. In het slechtste geval moet je naar de rechtbank.

Verder lezen

Ondernemingsrecht in Klabbeek

Ondernemingsrecht in Klabbeek - Gaius Advocaten Ternat

Omdat bedrijven geen natuurlijke personen zijn, bestaat er zoiets als ondernemers of vennootschapsrecht. Daaronder valt zowat alles dat met uw zaak te maken heeft: handelscontracten, marktpraktijken, mededingingsrecht en noem maar op. Complexe thema’s die een heldere aanpak vragen.

Verder lezen

Schadevergoeding in Klabbeek

Schadevergoeding in Klabbeek - Gaius Advocaten Ternat

Je brandverzekering, je familiale verzekering, je ongevallenverzekering. Drie verzekeringen die al heel wat schade dekken én vergoeden. Maar natuurlijk ontstaan er links en rechts wel eens discussies over wie nu precies in fout was. En dan roep je best juridisch advies in van een advocaat.

Verder lezen

Strafrecht in Klabbeek

Strafrecht in Klabbeek - Gaius Advocaten Ternat

Ben je het slachtoffer van een misdrijf? Of heb je zelf een crimineel feit gepleegd? In beide gevallen wil je iemand die je rechten verdedigt. Je Gaius strafrechtadvocaat kan voor jou het verschil maken.

Verder lezen

Vastgoedrecht in Klabbeek

Vastgoedrecht in Klabbeek - Gaius Advocaten Ternat

Verkoop en verhuur je panden? Ben je een aannemer? Of ontwikkel je bouwprojecten? Dan wil je dat alles juridisch in orde is. Het gaat tenslotte om veel geld. Klop daarom op tijd aan bij een advocaat die gespecialiseerd is in vastgoed.

Verder lezen

Verkeersrecht in Klabbeek

Verkeersrecht in Klabbeek - Gaius Advocaten Ternat

De meeste mensen die een verkeersboete krijgen, zijn er vanaf met een onmiddellijke inning. Duwde je toch iets te veel op het gaspedaal? Of veroorzaakte je een verkeersongeval? Dan verschijn je voor een politierechter. En die luistert alleen maar naar de feiten en naar verzachtende omstandigheden.

Verder lezen

Verzekeringsrecht in Klabbeek

Verzekeringsrecht in Klabbeek - Gaius Advocaten Ternat

Je kunt je vandaag tegen van alles en nog wat verzekeren. Maar soms loopt het dan toch nog eens mis: kleine lettertjes die je niet gelezen hebt, een premie die je te laat betaald hebt of een mankement dat je te laat in orde hebt gebracht. Gelukkig trekt je advocaat verzekeringsrecht alles recht wat scheef zit.

Verder lezen